[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“100px“][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=“stretch_row_content_no_spaces“][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=“stretch_row_content_no_spaces“][vc_column][vc_column_text css_animation=“left-to-right“]

Дърва за огрев – парчета дърво, дървен материал – предназначени за изгаряне в печка, камина или огън за топлина и светлина.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“100px“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

Продуктова гама

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

Описание

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

Сертификати

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/4″][vc_column_text]

Контакти

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“100px“][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=“stretch_row_content_no_spaces“][vc_column width=“2/3″][vc_single_image image=“13118″ img_size=“full“ alignment=“center“ css_animation=“appear“][/vc_column][vc_column width=“1/3″][vc_column_text css_animation=“appear“]

Описание – Дърва за огрев
Материал – Дървесина
Вид – Бук
Дължина – 4 m
Дебелина – 2,7 cm
Широчина – 13 cm

Категория: дървен материал, подова настилка от дървесина

Tags: декинг, дюшеме, дървена подова настилка, дървесина, интериор, сауна, барбекю, дървен материал, таван, покрив, обработена дървесина, басейн, външна настилка от дървесина

Оставете мнение:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“100px“][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=“stretch_row_content_no_spaces“][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“13115″ img_size=“full“ alignment=“center“ css_animation=“appear“][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text css_animation=“appear“]

Избирането на дърва за огрев не е толкова лесно, колкото да отидете до местния доставчик на дърва и да вземете най-евтиното, и да го поставите, за да видите какво ще се случи. Избраният тип дърва за огрев ще има огромно влияние върху работата на вашата камина, продължителността на живота и най-важното: безопасността.

Дървесината е биогориво.

Когато се използва правилно, дървесината е част от естествения цикъл. Когато едно дърво расте, то обработва вода и въглероден диоксид в процеса на фотосинтеза, крайният продукт на който е кислородът, който ни е необходим за дишане. Когато дървото гори или се разлага, то отделя вода и въглероден диоксид с активното участие на кислорода, генериран по време на живота на дървото. Това е естествен цикъл.

Изгарянето на дърва не допринася за парниковия ефект.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“100px“][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=“stretch_row_content_no_spaces“][vc_column][vc_column_text css_animation=“appear“]

ПРЕДИМСТВА И СВОЙСТВА НА ДЪРВАТА ЗА ОГРЕВ
Налична топлина, Калорична стойност на дървата за огрев

Наличната топлина
Наличната топлина е мярка за отделената топлина, когато дървата за огрев изгарят и се измерва в килоджаули на грам дървесина. Дървата от твърда дървесина отделят повече енергия от парчета мека дървесина, защото е по-плътна. Летливите масла в някои иглолистни дървета могат да увеличат топлината на тези видове.

Плътност
Плътността е количеството пространство, което маса от дърва за огрев заема, колкото по-плътна е дървесината, толкова по-малко пространство дадена маса заема или по-големият определен обем на дърва за огрев тежи.

Цепене
Дървесината с правилен ствол се цепи и разделя по-лесно, отколкото дървесината с по-сложно и извит ствол. Възли, клони и други дефектите на дървото също могат да увеличат трудността при цепенето на дървата за горене. По принцип сухото дърво се разсича по-лесно от зеленото дърво.

Запалване
Запалването е индикация за лекотата, с която дървата за огрев могат да бъдат запалени. Дървесината с ниска плътност се разпалва по-лесно от по-плътна дървесина. Гори с по-високи нива на летливи химикали в тяхната структура, като иглолистната дървесина, която ще се запали и изгори по-лесно от тези с по-малко летливи химикали. Колкото по-суха е дървесината, толкова по-лесно е да се запали.

Съдържание на влага
Дървата за огрев трябва да се сушат от 10% до 20% съдържание на влага за най-добро изгаряне. Голяма част от енергията, генерирана от изгаряне на зелени дърва за огрев, всъщност отива за изпаряване на водата, задържана в дървесината. Суровите дърва за огрев отделят около 40% от енергията на сухите дърва за огрев.
За да извлечете най-доброто от дървата си за огрев, трябва да са нарязани, разделени и подредени в сухо и добре проветриво място за най-малко шест месеца преди да се използват.

Искри
Това силно зависи от количеството екстрактивни вещества в дървата за огрев. Дърво от иглолистни дървета, които имат високо смолно съдържание е особено предразположено към искри.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“100px“][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=“stretch_row_content_no_spaces“][vc_column][vc_column_text css_animation=“appear“]

ПОЛЗИ ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА
Сухата дървесина е относително екологично чисто гориво. То е с ниско съдържание на сяра и оставя малко остатъци от пепел, когато изгарят в конвенционална дървена печка.
Дървата за огрев са потенциален възобновяем източник на енергия, тъй като може лесно да се регенерира, особено при видове, които ще израстат от отрязаните пънове.
Може също така да се твърди, че изгарянето на дървета за огрев е с неутрален въглерод, при условие, че дърветата са отгледани като въглерод, който изпускат в атмосферата по време на горенето и процесът се противодейства на еквивалентното количество CO2, който бива погълнат от следващите пораснали дървета.
Използването на местни видове също може да осигури на околната среда ползи като увеличаване на биоразнообразието, подобрение в остатъчни храстови зони и местообитание за родна фауна.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“100px“][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=“stretch_row_content_no_spaces“][vc_column][vc_column_text css_animation=“left-to-right“]

Защо дървесина? Всичко, което искате да научите за дървесината.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=“100px“][/vc_column][/vc_row]