Дървесината е отличен строителен материал – лек, гъвкав и много издръжлив. Дърверния материал е единственият строителен продукт, който може да бъде възобновяем. За да запазим ресурсите  от дървен материал, трябва да го защитаваме правилно.  Дървесината на открито е застрашена от редица вредители като мухъл, гъбички, насекоми. Докато дървесината, обработена чрез импрегниране  е защитена от всякакви предишни заплахи. По време на импрегнирането защитният химикал се поема в структурата на дървения материал.

      Боровото дърво(чам) е най-подходящо за импрегниране, тъй като клетъчните стени на бора са създадени по начин, който позволява импрегнирането да проникне по-дълбоко. Влагата на обработената  дървесина трябва да бъде не  по-малка от 28%, в противен случай водата ще попречи на абсорбцията на химикала в дървения материал. 

     Нашата устойчива дървесина е подходяща за тераси, градински мебели, сгради, конструкции, детски площадки и много други елементи на конструкции на открито и закрито.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Основни характеристики на импрегнирания дървен материал ?

Други качествени продукти от дървесина на Модър-2002

Вижте също така.....

Подова настилка от дървесина

Дюшеме
Научете повече

Дърва за огрев


Научете повече

Масивна дървесина

Плотове и маси
Научете повече

Строителен дървен материал

Чисти | Кофражни дъски
Научете повече

създадена през 2002 г., „Модър“ се стреми да постигне най- доброто качество  за своите клиенти. Модър е правилния  устойчив избор, който ви помага да се справите с глобални предизвикателства като изменението на климата. От източника, до производството и така до края на животана дървесината устойчивостта проблясва през целия цикъл на живот.

Head Office

Ⓒ 2021 - All Rights Are Reserved