Защо дървесина, като строителен материал?

Дървесината се откроява от всички останали строителни материали. Той е възобновяем и органичен, екологичен и климатичен. Има много добри причини да изберете дървения материал.

дървен материал, греди,ребра, строителен материал от дървесина

-Малко тегло на дървения материал- за основи, техники за обработка и строителство.

-Гъвкавост на дървесината – способността да се борави с  дървения материал с леки инструменти; способността да се правят промени в сградата по време на строителството.

-Еднакви размери и дължини на дървения материал  – малките проекти се правят по-евтино с дървото като структурен материал, чрез простия метод на производство и лекотата на материала.

-Промишленото строителство с дървен материал носи допълнителни икономии на разходи, а от гледна точка на цялостната икономика, гъвкавостта, ниското тегло и бързият темп на изграждане на място правят избора на дървесина все по-изкушаващ за разработчиците при по-големи строителни проекти.

Тъй като дървесината е възобновяем материал, който расте чрез фотосинтеза и по този начин абсорбира въглеродния диоксид от атмосферата, материалът носи много екологични предимства. Изграждането в дърво се бори с парниковия ефект, не включва консумация на ограничени ресурси и намалява потреблението ни на енергия.

-Строителство през зимата – свойствата на дървесината остават непроменени при условия на замръзване, а проблемите с влагата са намалени, тъй като гъбичките от плесен и гниене на дървесина не се наблюдават при температури под + 5 ° C.

-Ползи от пожарната безопасност – дървесината е безспорно запалима, но нейната функция и свойства остават непроменени в зоната на пиролиза. Степента на изгаряне е добре известна и се използва при проектиране за пожарна безопасност.

-Проведени са обширни изследвания на дървесината и влагата и спазването на ясните указания, които са изготвени за използването на материала, е в състояние да смекчи рисковете.

дървена общивка, тясна ламперия, сачак, сайдинг 

Споделете

Още статии

дървесина

Трайност и устойчивост на дървесината

         Декинг от дървесина и фасада, обработени с импрегнант. Независимо от дървесината, беловината на дървесината обикновено няма устойчивост на биологични атаки, докато

дървен материал, дървесина, летви.греди

Бъдещето расте върху дървета

         Благодарение на индустриалното строителство с дървесина, вече можем да строим по-бързо, по-добре и по-рентабилно от всякога. Многоетажна сграда от дървен материал

дървен материал, дървен строителен материал,греди, дъски, ребра, кофраж ,скеле, ламперия, декинг, паркет ,дюшеме

Защо дървесина, като строителен материал?

Дървесината се откроява от всички останали строителни материали. Той е възобновяем и органичен, екологичен и климатичен. Има много добри причини да изберете дървения материал. -Малко

Последвайте ни

Седмично издание:

Свържете се с нас :

дюшеме,дървенматериал,поддървен
декинг, дървена подова настилка,

Категории

  Дървесината се откроява от всички останали строителни материали. Той е възобновяем и органичен, екологичен и климатичен. Има много добри причини да изберете дървения материал.
дървен материал, греди,ребра, строителен материал от дървесина
дървен материал, греди,ребра, строителен материал от дървесина
-Малко тегло на дървения материал- за основи, техники за обработка и строителство. -Гъвкавост на дървесината – способността да се борави с  дървения материал с леки инструменти; способността да се правят промени в сградата по време на строителството. -Еднакви размери и дължини на дървения материал  – малките проекти се правят по-евтино с дървото като структурен материал, чрез простия метод на производство и лекотата на материала. -Промишленото строителство с дървен материал носи допълнителни икономии на разходи, а от гледна точка на цялостната икономика, гъвкавостта, ниското тегло и бързият темп на изграждане на място правят избора на дървесина все по-изкушаващ за разработчиците при по-големи строителни проекти. Тъй като дървесината е възобновяем материал, който расте чрез фотосинтеза и по този начин абсорбира въглеродния диоксид от атмосферата, материалът носи много екологични предимства. Изграждането в дърво се бори с парниковия ефект, не включва консумация на ограничени ресурси и намалява потреблението ни на енергия. -Строителство през зимата – свойствата на дървесината остават непроменени при условия на замръзване, а проблемите с влагата са намалени, тъй като гъбичките от плесен и гниене на дървесина не се наблюдават при температури под + 5 ° C. -Ползи от пожарната безопасност – дървесината е безспорно запалима, но нейната функция и свойства остават непроменени в зоната на пиролиза. Степента на изгаряне е добре известна и се използва при проектиране за пожарна безопасност. -Проведени са обширни изследвания на дървесината и влагата и спазването на ясните указания, които са изготвени за използването на материала, е в състояние да смекчи рисковете.
дървена общивка, тясна ламперия, сачак, сайдинг
дървена общивка, тясна ламперия, сачак, сайдинг